..Tenkiuu..

Wednesday, December 30, 2009

Layan je...

Apa mimpi ntah malam semalam..
Terlayan one story from the actor Aamir Khan...wink wink :)
.........GHAJINI........
I'm not the type of person who so admire to watch hindustan movies but last night i'm excited to watch this movie wit my beloved hubby untill 2 p.m. (huwarggghh) bcoz the story line was so amazed me......
Psttt.....actually, Aamir Khan 1 of my fav actor...hahhaa...

.........adiosssss.........

Thursday, December 24, 2009

Flu etc........

Hari ni belum sihat sepenuhnye lagi..
Semalam mc memandangkan sakit tekak n flu..
Akhirnye sakit juga preggy mommy ni...
Sakit hujung tahun...nasib baik xde cough..
Hopefully cepat la sembuh...makan ubat & get enough rest & sleeppppp....

Check up utk hari ni..nurse x bp dgr jantung baby... myb sbb ibunye x sihat kot..iye ke??
Dah start buat pengiraan tuk pergerakan baby mulai hari ni....hmmm...

p/s: Ummi Zuzu a.k.a ct uya a.k.a letsecret......jgn lupe ole2 ek..mesti dah terbang time ni....take care dear...
    

Thursday, December 17, 2009

Salam Khamis

No n3 yg best2 pun...saja mengisi ruang blog yg asyik nak bersawang nih :(
Nampaknya 3 minggu terakhir ni kita kerja 4 hari je seminggu k..best3...pjg kit cutinya..
Kepada yg di luar sana yg ambil cuti panjang nak bg habis untuk tahun 2009 ni...Happy Holiday :)

Sunday, December 13, 2009

Thursday, December 10, 2009

On leave again...

Selamat bercuti kpd warga2 Selangor esok...tp walaupun aku dibhg KL..aku ambil cuti juga..
Cuti aje kebelakangan ni...
Dah hujung2 tahun begini aku sihat tapi akal fikiran & hati aku x setenang mana..Kumohon agar Tuhan beri aku ketabahan & kesabaran dlm menempuhi hari2 bergelar seorang IBU & juga seorang ISTERI...

"Ya Allah, kuatkanlah hati hambaMu ini...Sesungguhnya aku adalah hambaMu yg lemah & kumohon Kau berilah petunjukMu & hidayahMu kepadaku"..

~ Amin ~


1st Day

Hari ni berjaya juga aku pergi kerja sendiri tanpa hubby yg biasanya menjadi 'supir' aku pagi & ptg...
Apa yg berlaku hari ini aku anggap ada hikmah disebaliknya....
ok la...gtg frens...work...Workk...WOrkkkk....

Friday, December 4, 2009

Balik Kg lagi......

Arini kene follow hubby balik kg lg..
(Aku bilang ngan hubby xmo ikut..saje je wat dia risauuu sbb aku je yg nak tinggal sowang2 kt KL nih..)
Hubby n adik lelaki aku ni balik sbb meke-meke tu ade shooting kat Keratong 5...
Ingat x nak ikut dorang sbb mak buyung ni nnt kepenatan..huhu
.
.
.
.
.
Tp sbb aku ade misi yg perlu dibuat..so, balik jg lah tp x nak pack baju byk2..
Lg pun dorang de kerja..xde jalan ke mana nye lah..
Aku je lah yg jd pengikut..peneman hubby yg setia...

Wednesday, December 2, 2009

Serba - serbi semalam dan hari ini...

x tahu knp la arini rasa bosan sgt..nak wat keje pun x lalu...
smlm tdo ala2 12 mlm jgk la...
bgn pagi td pun liattt semacam jekk..
x sihatkah aku??? sikit2 mcm ade tp gagahkan diri jg pegi keje..
kat ofis asyik layan farmville aje...
then surf tenet memanjang...semuanya pasal brg baby...ngengeeee...

balik ptg ni, x tahu nak wat ape kat umah..nak masak?? hmmm...
smlm hubby ajak tgk wayang tp mengenangkan aku yg tgh peknen ni x jadi dia tgk wayang...sian..
dh singgah MBO Ampang pun...aku bilang, aku gi shopping kt UO...dia layan wayang tp xnak pulak..x faham la laki aku ni...
takut wife dia ni hilang apa??
Then terus aku cadang pegi JUSCO ajelah..
sempatlah rembat2 beberapa helai baju tuk baby..
Ingat nak cr brg tuk diri sendiri tp baby jg yg dapat..Rezeki anak la...

Monday, November 30, 2009

Sampai juga akhirnya...

Me  hubby bertolak dlm 11.30 p.m. dr Chini sbb nak elak jam...Dlm perjalanan mlm semalam, ada sebuah kereta nyaris2 xcident tp nasib baik kereta Merz & another 1 car rela hati mengelak ke bahu jalan....dah la potong lori...klu x, agaknye ngan lori2 tu skali kene..Malang x berbau org kata... me & hubby so surprise..cuak jap..
I think that boy must be cuak gilerrr la..haiyaaaa...x sayang nyawa ke beb!!! Mujur xde apa2 yg jadi...Alhamdulillah spi dlm 3.00 a.m..tu pun si suami ni pecut x hingat...serun3...

Thursday, November 26, 2009

More Care Less Hate

Malam semalam layan Hallmark
.
.
.
READING ROOM
.
.
.
Terpacul statement diatas
.
.
.
Terfikir sejenak
.
.
.
Apapun yg kita lalui, cubalah untuk jd yg terbaik kpd org disekeliling kita :)



Wednesday, November 25, 2009

New skin...

Since i'm mc today...all day long juz updating my blog...
Today i'm excited to change the skin...
At last i found the cutiest skin...
It is from Eynda's Diary blog...
Juz trying the template source that she used
.
.
.
.
.

...i really loikeeeeee it.... :)

Eid Adha 1430H

To all frens..Happy Eid Adha this coming Friday...
Take care n please remind ur 'supir' to drive carefully..he he
Till then..tata..

Tuesday, November 24, 2009

Bila mata start stimm...

bila lepas time lunch jek..mata dah layu2 nak dibelai...hurmmm...sgt2 x suke..
time ni nak elak nantuk2 tu, Zuhur je la jawabnye..
plus ngan xde kejenye time ni..lg la bertambah2 bosannn ngadap pc..
so, time mengular pun start spt skg ni la...he he...

baby pun asyik gerak2 je...layan je la...x gerak nnt risau pulak dibuatnye..
sbnrnye xde apa nak coret2 arini cuma dlm kepala ni asyik terbayang mcm mn la nnt nak bersalin...nak jaga baby..nak BF baby for 2 years..

Ttg BF sgt2 komited + excited + (tired..ni dah sure punyalah)...
Pump pun dah beli sbb tu excited sgt tp x tahu lg nnt bagaimana keadaannya klu production susu kurang..x spt yg diharapkan..kene usaha lagi la jawabnya..

sikit sebanyak dah explore mcm2 info ttg BF..sgt teruja kpd mereka2 yg mampu utk terus BF baby diorang..congrats for them...hopefully dapat ikut jejak langkah mereka..saya budak br nak blajar..sila tunjuk ajar ye...

Lil's stuffs vs. mommy's....





Klu sebut shopping je..mesti pk YES 2009 but for me this time juz shopping mopping for baby's stuffs je la..hajat nak shopping tuk diri sendiri perlu diketepikan dahulu..insyaallah klu de rezeki lebih bolehlah shopping tuk diri sendiri pula..

skg pun rasanya perut ni dah makin membesar..this morning i'm wearing the usual blouse i used to wear but i feel it's a bit fit for me..huwaa..i think i need to have a maxi clothes since i'm getting 6 months +++ until the delivery......

Friday, November 13, 2009

Mandi wajib slps melahirkan..

MEREKA yang berkahwin ingin mendapat cahaya mata sempurna. Anak itu apabila dewasa kelak diharapkan menjadi insan berguna kepada agama, bangsa dan negara.Oleh itu, anak sebagai anugerah Allah kepada pasangan suami isteri hendaklah diberikan perhatian dan kasih sayang serta bimbang sewajarnya.Anak juga satu amanah dan ujian daripada Allah kepada mereka yang dikurniakan harta benda atau anak. Allah akan menyediakan pahala besar kepada orang yang mematuhi perintah-Nya dan mengutamakan lebih daripada harta benda dan anak yang dikasihi itu. Hal ini seperti firman-Nya bermaksud: Kekayaan harta benda dan anak-pinak itu adalah perhiasan hidup di dunia.

(Surah al-Kahfi, ayat 46)Firman Allah lagi bermaksud: Dan Dialah yang menjadikan kamu khalifah di bumi dan meninggikan sesetengah kamu atas sesetengahnya yang lain beberapa darjat, kerana Allah hendak menguji kamu pada apa yang telah dikurniakan-Nya kepada kamu.(Surah al-Anam, ayat 165)

Bagaimanapun, janganlah dijadikan harta kekayaan dan anak itu untuk kesenangan dan perhiasan dunia semata-mata. Kita hendaklah berjaga-jaga dan menjadikannya sebagai jalan bagi menerbitkan amal soleh yang kekal faedahnya. Ia untuk kesenangan dan kebahagiaan di dunia dan akhirat.Bagaimana hendak mendapatkan anak soleh serta cemerlang di dunia dan akhirat. Islam ada menunjukkan caranya iaitu sejak dari ibu itu mengandungkan anaknya.

Ketika mengandung, ibu banyak mengalami perubahan emosi dan fizikal. Oleh itu, banyak amalan sunat yang boleh dilakukan ketika mengandung.Anak itu mesti ditarbiah sejak masih janin atau dalam kandungan.

Tingkah laku ibu bapa yang baik ketika hamil adalah pendidikan awal kepada anaknya.Antara amalan yang sunat ketika hamil adalah memperbanyakkan membaca ayat al-Quran dan berdoa. Hal ini seperti diriwayatkan Ibnu Sunni daripada Fatimah yang maksudnya:

Sesungguhnya Rasulullah saw apabila (Fatimah) hampir melahirkan, memerintahkan Ummu Salamah dan Zainab binti Jahsyin menghampir Fatimah. Maka Baginda membaca ayat al-Kursi dan surah al-Araf (ayat 54) di sisi Fatimah dan memohon perlindungan kepada Allah dengan membaca surah al-Falaq dan an-Nas.

Doa yang sunat dibaca ketika hamil termasuk doa Nabi Yunus yang tafsirnya: Sesungguhnya tiada Tuhan (yang dapat menolong) melainkan engkau (Ya Allah!). Maha Suci engkau (daripada melakukan aniaya, tolonglah aku!). Sesungguhnya aku adalah daripada orang yang menganiaya diri sendiri.(Surah al-Anbiya™, ayat 87)

Bagi ibu yang sukar bersalin, Ibnu Abbas meriwayatkan Rasulullah bersabda bermaksud : Apabila seorang perempuan itu sukar bersalin, tuliskan dalam bejana (bekas) surah al-Ahqab (ayat 35) dan surah al-Naziâکat (ayat 46), kemudian air itu disapukan dan diminum serta disapukan di perut dan kemaluannya.

(Hadis riwayat Ibnu Sunni)Islam juga menggariskan cara yang sebaik-baiknya menyambut kelahiran anak. Antaranya memberikan ucapan tahniah dan gembira di atas kelahiran anak itu; menyerukan azan dan iqamah; mencukur rambut; memberi nama dan melakukan akikah.Seorang perempuan yang selesai melahirkan anak mempunyai kewajipan tertentu iaitu mandi kerana beranak (wiladah) dan mandi kerana nifas.

Ulama berijmak mengatakan bahawa wajib mandi dengan sebab keluar darah nifas. Termasuk dalam perkara yang mewajibkan mandi adalah wiladah iaitu mandi kerana beranak, sekalipun melahirkan tanpa basah (darah).Begitu juga bagi perempuan yang mengalami keguguran anak, tidak terkecuali daripada kewajipan mandi, sama ada keguguran itu hanya berupa darah beku (â€کalaqah) atau hanya berbentuk seketul daging (mudhghah).

Bagi sebilangan perempuan yang terpaksa menjalani pembedahan perut untuk mengeluarkan anak, maka dikategorikan hal yang sedemikian itu sebagai wiladah. Maka, wajib ke atas perempuan itu mandi.Perlu diingat, mandi kerana beranak dan mandi kerana nifas mempunyai perbezaan.

Bagi mengelak kekeliruan, maka darah nifas adalah darah yang keluar dari rahim perempuan selepas melahirkan anak sekalipun hanya setitik. Bermulanya darah nifas itu keluar sebelum berlalu 15 hari setelah seseorang perempuan melahirkan anak. Jika darah itu tidak keluar melainkan selepas berlalu masa selama 15 hari atau lebih, maka darah yang keluar itu tidak dikatakan sebagai nifas. Ia adalah darah haid. Maka, dalam hal ini perempuan itu diwajibkan mandi kerana nifas.

Mandi kerana wiladah adalah apabila seorang perempuan itu melahirkan anak atau mengalami keguguran anak sekalipun hanya alaqah atau hanya mudhghah.. Maka, wajib bagi perempuan itu mandi kerana wiladah selepas kelahiran atau keguguran seperti yang disebutkan di atas.Maka, apabila seorang perempuan melahirkan anak, dia wajib mandi kerana wiladah. Wajib juga ke atasnya mandi nifas selepas berhenti darahnya atau habis tempoh masa yang sederhana iaitu 40 hari 40 malam atau masa paling maksimum selama 60 hari 60 malam.

Sumber : susuibu.com....

Tuesday, October 27, 2009

Balik Kampung + ???????...

Ceritanya nak balik my kampung @ Chini pd malam sabtu lepas @ 12 a.m....br separuh perjalanan haluan terpaksa ditukar menghala ke Tementi - My hubby's hometown..semuanya gara2 org yg sepatutnya ambil my MIL & PIL utk ke Johor mungkir janji..pantang betul org jenis mcm ni..dgn hati yg rela & redha + sedih, i putuskan kami balik Tementi tuk pick up our parents..so that mereka boleh sampai ke Johor(Labis) utk menghadiri majlis perkahwinan anak sepupu PIL i ni....spi Tementi je dah pukul 3 pagi...so, bayangkan dgn time org tgh sedap2 tido, kami kene bersengkang mata utk spikan juga hajat org tua....

Dalam pukul 4 pagi..bertolak ke Labis..akhirnya spi juga @ 7 pagi...tik tok tik tok..rehat sebentar kat umah kenduri tu tadi..9.30 pagi me n hubby bergerak ke Chini..so, my MIL & PIL juz tunggu di Labis. Menunggu org yg munkir janji td tu tuk ambil mereka pula meneruskan perjalanan ke Desaru & whatever laaaaaa...... kesian kat MIL & PIL....

Nak dijadikan cerita my hunny bunny ni dah mengantokkk la sgt...sbb risaukan dia, i terpaksa menjadi DRIVER sementara dia berehat..huhu..gagahkan diri jugak la tuk drive coz dah lama x pegang stereng kereta ni + i dah 5 months preggy..mujur i sihat & that car pun auto..mudah la ckit kan..dah lama drive jd asyik lak...spi2 di Muadzam Shah, dia lak ambil alih tp kejap je rupanya...ingatkan bolehlah spi Chini tp x jugaaa ....saje je nak buli kite la tu...huhuu...so akhirnya i drive semula spi la kat umah i..n tiba2 nak park tu, alahaiiiii terlanggar lak pula bumper kereta abah i...wakakkakaa...sib baik xde apa2...he he...Sorry Dearrrr.......

Friday, October 16, 2009

Pregnancy Food Plan – Top Eight Foods to Avoid

#1......Junk Foods
#2........Caffeine
#3...........Alcohol....never..
#4.............Trans fat
#5................Artificial foods
#6......................Commercial fried food...kfc?..McD?..aaaa..
#7..........................Food addictives
#8.............................Soy??

Having a pregnancy food plan in place is critical to both your health and that of your growing baby. Knowing which foods to avoid (or severely limit) during pregnancy is especially important. It’s a time in a woman’s life when she should be especially careful to protect her developing baby. Some pregnancy food no-no’s are obvious, like alcohol, but others may come as surprise.

1. Junk Foods It will be challenging to find the time to burn off those extra dead calories. Plus they are full of detrimental “non-foods” that are bad for you and your baby. Junk food includes the usual suspects: fried foods, margarines, soft drinks, sweets, anything made with white flour (crackers, cookies, bread, cereals), and most boxed foods. They contain synthetic vitamin A which is toxic and best avoided while pregnant. Do the “ingredient list test” - how long is the list, and how many words look like something out of a chemistry text book?

2. Caffeine It is best to avoid or at least reduce your caffeine intake to no more than 200mg per day for your optimal pregnancy food plan. It reduces iron absorption, interferes with a normal fetal growth, is associated with lower birth weight and an increased risk of miscarriage.

3. Alcohol I’m sure it’s not a big surprise to avoid alcohol while pregnant. It negatively affects the developing fetus. Avoid during pregnancy-enough said.

4. Trans fats inhibit the conversion of fatty acids needed for fetal brain growth and decrease the fat content of breast milk. Also, it’s been found to decrease sperm count. Do not trust the labels that claim products are trans fat free. If a food has a half a gram or less per serving then it can be labeled “trans free”. No big deal? Well, The Institute of Medicine even stated there is no safe intake level for trans fats. It’s not good for you and it’s not good for a developing baby. If the ingredient list has the words “partially hydrogenated” it’s got trans fat and should not be part of your pregnancy food plan.

5. Artificial and refined sweeteners are a source of empty calories and a great way to gain too much weight. They also can negatively affect your baby’s ability to regulate blood sugar. Artificial and refined sweeteners can increase your cravings for sugar (causing too much weight gain). So, the more you eat, the more you want to eat and this increases the demands on your body’s insulin production (pathway to diabetes). A study out of The University of Texas Health Science Center at San Antonio that suggests that the more diet sodas a person drinks, the more likely they’ll become fat. There’s all kind of information out there about how nasty artificial sweeteners are for you. It is a neurological toxin and can cause headaches and even seizures. Just say NO! Stick to drinking water (filtered is preferred), mineral water or lacto-fermented beverages only.

6. Commercial fried foods It’s no big surprise that fried foods are not good for you pregnancy food plan. You are just consuming extra calories without any nutrient benefits. They are also full of trans fat.

7. Food additives (such as MSG) are neurotoxins (bad for the nervous system). I find it rather scary that a study found brain lesions on developing embryos associated with MSG intake.MSG may appear in the ingredient list as: hydrolyzed protein, calcium caseinate, sodium casinate, textured protein, citric acid, soy foods, malt flavorings, flavorings, and natural flavorings – so check your labels! Seasonings all usually contain MSG.

8. Soy food is a highly processed and refined food. It is also full of things that will block you and your developing baby from absorbing nutrients such as zinc, iron, calcium and magnesium. Consuming it also increases the mothers need for vitamin DSoy also contains phytoestrogens (means plant estrogen) which can negatively impact the fetal development of the reproductive organs and the brain.

All facts are google.........pepagi xde keje..ngularr jap..he he..

Wednesday, October 14, 2009

Luahan Rasa....

"Ijal junior akan muncul x lama lg dan dia akan mengubah nasib semua orang di dunia ini....
Ijal lama akan jd tua dan akan hilang dr dunia ni utk selama2nya... dgn membawa semua kenangan pahit dan manis bersamanya....

Setelah itu dunia akan akan menjadi lebih baik dan aman... Kerana ijal junior mmg ditakdirkan lahir didunia ini utk membahagiakan semua org terutama ibunya yg dikasihi...

Jauh di sudut hati ijal dia kesal dgn dirinya akhirnya dia tersenyum walaupun dalam tangisan bila melihat ijaljunior dan ibunya hidup bahagia juga mendoakan kebahagiannya di sana... amin..."

Tuesday, October 13, 2009

Getting 5 months.........


tik tok tik tok....rasanye masa berlalu begitu cepat...dah hampir 5 bulan perut ni membesar...smlm br terasa denyutan dr dlm perutku yg comel ni...hihi...rasa geli pun ada..ni la xp ibu mengandung rupanya...mcm mn la 6 7 bulan nnt...lg makin aktif agaknye baby ni..hopefully baby n ibu sihat sepanjang tempoh ni...setakat ni alhamdulillah semuanya sihat & dlm keadaan baik2 aje..cuma menunggu masa n pk nk shopping baby stuffs je ni..x sabar pun ye..alahaiiiiiii..juz wait 4 the happy moment guyz.....pssstt..i Love this cute pic..google from +where...

Wednesday, September 30, 2009

Raya 2009 yg simple






Tajuknye sahaja dah dapat menceritakan Raya kali ini..
Segalanya simple..Baju raya pun ala2 je..Tapi apa pun kami beraya dgn hati yang gembira..Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..InsyaAllah tahun depan akan ade org baru..Semangat baru pun haruslah kan..xnak cite lebih2..Gambar raya pun ala2 jugak..

Monday, August 17, 2009

Salam Ramadhan

Kepada muslimin & muslimat, Selamat menyambut bulan yang penuh barakah....
Bulan Ramadhan....
Semoga bulan Ramadhan kali ini akan membawa seribu erti kepada kita semua...

Buat DIRIKU...Semoga tabah menghadapi bulan yang mulia ini...
Pesanan buat BABY...jangan meragam ye...ibu nak puasa penuh kali ini...InsyaAllah..
Buat SUAMIku...kene rajin-rajin tolong ayang...jasa baikmu hanya Allah shj yg mampu balas...

Till then...HAPPY FASTING YA!!!!

Thursday, July 23, 2009

8 Weeks......

skg br de mood nak berblog kembali setelah penyakit M melanda sejak kebelakangan nie..huhu..+ I'm pregnant lg la ber++++ MALASNYE..i'm almost 8 weeks now..time goes so fast..de muntah2 dah berkurangan..Alhamdulillah..just get ready for the coming FASTING month..Hopefully i will get manage my PUASA on that month..My womb is getting bigger..haaaaaaaa..i hope everything will go okay until 3/2010..Tik Tok Tik Tok..till then tata...

Thursday, July 2, 2009

Takut..Risau..

Apa makna nye ni??
akcelli, my period dah due almost 2 weeks..
so maknanya kene cek la utk confirmkan klu2 la...ehem2..
takut pun ade..risau memanjang..tp wat cool jek..huhu..
Arini rasa sejuk dr pagi spi ptg ni..knp la jadik mcm ni..huhu..
Then, lunch time td pegi la beli test kit tuk pregnancy..
Sok pagi2 wat..n tgk resultnye k..dah dulu..

Wednesday, June 24, 2009

Wayang..

aaaa....dah lama blog ni x update. sgt bz + xde mood nak wat. tgk wayang lagi semalam..TRANSFORMER...best +++++...yg first dulu terlepas tgk.tp semalam my laling bergegas ke MBO spi tinggal isteri dia ni kat blakang sbb jalan lambat sgt.tu la...da lambat tp sempat jgk.br je labuhkan punggung, cite dah start..fuhh sib baik..pas ni..nak tgu ICE AGE 3 lak..nak sambung keje lak..hihi..ngular jap nieh..kekekke...

Friday, May 29, 2009

Berakhirnye Mei..


waaa....sukenye dah abis bulan Mei..knp ek? myb kite sedar x sedar dh hampir setengah tahun..pejam celik pejam celik...dah nak raya..kekeke..puasa x abis lagi ni..kene kuatkan semangat nak pulun sumee..bulan 6 insyaAllah..caiyok2..ekceli xde apa pun tuk n3 kali ni..sekadar nak coret2 pagi ni..lagipun arini Jumaat..mood pun ade baik..sume org kat opis pun nampak ceria masing2..lebih2 lagi buat Syikin (si tudung putih)..Trainee 6 bulan..2 day her last day here..mn x senyum manjang kan??k la...hv a nice day uols....daaaa.....

Thursday, May 21, 2009

Ipod Touch Apple

hi all...
update...
jeng...jeng....



...Mula2 dpat tu mcm x suke jek sbb x tahu guna..skg...i love it so much..Alhamdulillah...errmm..i think this IPOD has been chosen sbb that Director alerts with the new tech compared to other gadgets like lappy, digital camera etc ...hmm..Me to learn new tech???..i guess so for me yg br nak tahu ni...gudddd for me!!!aaaaaa...sukee..

Tuesday, May 19, 2009

Crazy of Fridge Magnet


FM from Bukit Merah..my hubby choose dis 1 coz it can place a photo..tp x menyempat nak buat..ngengeee

This FM also from Bukit Merah..i like 'em..very light and can use like a clip..so easy..

A souvenir from a gurl name Mayzura..thanx dear..Luv it so much!!!

..Thanx to Mrs ZU a.k.a AYU..my opismate..given by her after knew i'm currently admire about FM..This FM bought by her on her vacation wit her hubby and 2 lill cutey gurl..

I got my 1st FM from my hubby jalan2 to BALI..November 2008..start from that, everytime we had our vacation, we will buy FM to keep as our memory ...best kan??hihihi...

Ainey's Wedding


apakata kita layan je gamba ni k..it was taken on last Sunday@Chini..Selamat Pengantin Baru Buat Ainey n Hubby..Semoga cepat2 dapat permata hati...

Thursday, May 14, 2009

Silence

Silence is the sound of rest
The only sound that can sound best
While other sounds can cause great pain
Silence is not the sound to blame
For Silence is what silence is
Something that is nothing
Nothing that exists

Hasnan & Co Family Trip

Tuesday, May 12, 2009

Lucky Draw @ Bukit Merah..

I wonder which one will be mine..actually my number...007, got mystery prize which worth RM1K++..last minute gift la..everyone has got their prizes based on their lucky number except me. So, dis morning my fren sms me from office client which had sponsor that prize..Thank u so much...The prize is whether IPOD? LAPTOP? or HANDYCAM? ..........??? I hope a HANDPHONE..wakkakakaaa..wait n see k....

Monday, May 11, 2009

Update...Bukit Merah, Perak

aaaa..controll ..risauuu..

My Dear Hubby..

5 yrs old Lill Anis..

Lepak2..

Bestttt..



Hye all..juz came back from our trip yesterday. Everyone had fun although we had long journey ...The xtvts on Saturday were exciting to me..Org Utan, Ecopark, telematch n waterpark..There was a funny xcident while my fren n i played @ waterpark (really make me feel to laugh again) but secret loo..sorry guyz can't tell u dis..To those frenz knew about it, keep it as our Family Day Memory ....Enjoy the pixs....

@ EcoPark..peaceee..ngengeeee..

Outside Waterpark..dah nk balik apartment..

adik n kakak mandi-manda

da penat jln2 @ Org Utan..

B4 lunch and check out..layanzzz..

byeee..Bukit Merahhhh...



Anis de cute girl..gerammm

WIT Dania..Anis's sis..

Thursday, May 7, 2009

Company Trip to.............


Hopefully everything will be smooth and safe on our journey to Perak..I think jauh jugak..so pity to my dear hubby(sbb dia yg drive sorang2..)..Apa yang penting KERJASAMA...that's what he alwiz said to me..penat atau apa dia akan tolak tepi asalkan i ade..hahahhaa..this entry will be update after I come back k..c ya...

27th Years Old ^_^

HaPPy BiRtHDaY To mE!!!!!
I wish for the HAPPINESS in my life...........
I wish may Allah has MERCY on me.............
I wish my LOVE will alwiz in my heart.........

Thanks to those Fwenss for the lovely besday wish n thoughts. Really appreciate it so much...aaaaa...sukenye.... 6 May .....

Thursday, April 30, 2009

Back To Pahang Again

I felt dizzy since lunch time until now....aaaaa...dont know la..mayb bcoz too rushing in the early morning to catch up the deadline...end of April..end of June and lasttttttt end of July..ngengeengeeee..headache looo...luckly tomorrow is LABOUR DAY...So guyz, Happy Holiday yaa..Take a break for ur Mind Theraphy or whatever u'd like to call it la..Have a nice weekend...daaaaa

Saturday, April 25, 2009

Numa Numa English Version

Weekend in Tementi

I arrived at Tementi, Pahang (my MIL house)@ 3.00 a.m...tdo ayam je dlm kereta..my hubby said..ayang...tido je k..he he..kesian dia drive sorang2. dah la baru balik dr Perak, terus nak balik Pahang..ikut je lah...skg dah pukul 1.25 p.m, br balik dr Kenduri kat Triang 3..Kenduri Jaie (kawan hubby)..Fanassss...k la..nak rehat2 dulu...sambung lain kali k...daaa

Friday, April 24, 2009

Flu Attack


moshi moshi...i'm back but in unhealthy condition..no mood to do my job, my nose alwiz sneezing since last Wednesday..huwaaa..very2 uncomfortable rite now..today my laling xde, so terpaksa pegi keje naik lrt jek, sedeyynye..early morning lg dia dah ke Perak..tp xpe..insyaAllah ptg ni jpa...x pun tonite..sabar jelahh..kami plan nak balik Temerloh mlm ni..hmm...

Friday, April 10, 2009

Lunch With Frens

wink wink...i'm back..for a few days bz with my life...work & family..today..it's friday, at last i have mood to update this blog ( sok cuti kan..tu yg ade mood..he he)..slalunya kami2 ni slalu fenin nak makan apa bila lunch time..sedih kan sbb perut dah lapa tp pk lagi nak makan apa.Take time juga..so, hari ni we decided to try Secret Recipe Restaurant @ Ampang Point. Let photos do their job, ok? EnJoOice..


Ummi ZuZu, Me & Annur...


Sedapnye INDULGENCE...ngengee


My Lasagne..sedap jgk..


Ice Lemon Tea..


Alaa blur la plak..Kak Eda & Zai


Us Out Of 5...

Thursday, April 2, 2009

Surprise


I thought dis mende alah ni xde as what my hubby said to me..so, i juz ignore je lah..nak buat cane kan??...after reached at home, i saw +thing in my room..KFC plastic bag..????...ooo..he bought that coin box for me..to surprise me la tuuu...sayangggg my hubby...thanx dear..Happy & Happy yesterday...wink wink..

Wednesday, April 1, 2009

15 Minutes

Open my eyes dis morning make me so surpriseee bcozzzz....i'm a bit late went to the office!!!!..huwaaaa..i'm dreamed about 2 my fwens and i went to masjid jamek..shopping3...sib baik my office xde punch card..ngegeggeee...^_^ at last arrived to the my workplace around 8.45 a.m...he he..so, 15 minutes late la dear...apa pun, today i've jobs to be done..suke buat kerja2 tax ni wpun kdg2 headache jgk memikirkannya...ok..time for work now..da da....

Tuesday, March 31, 2009

Taken


TAKEN stars Liam Neeson as Bryan Mills, an ex-government operative who has less than four days to find his kidnapped daughter, who has been taken on her first day of vacation in Paris.

Just wanna share a gud story. Last nite @ MBO Ampang Galaxy, my hubby bought 2 tickets. At first i didn't know what the movie is all about coz i'm in the bad mood(merajuk la ni..sob sob)..After scene by scene, i'm realized dis movie so interesting like i want to see it more n more. Thanx to my lovely hubby bcoz stay with me to watch dis movie which after all i'm happy again..wink wink..

Monday, March 23, 2009

Mimpi Yang Tak Sudah

Apa maknanya impian datang dan pergi
Membawa hati menyusuri kembali
Jalan-jalan sepi
Kau kah di situ
Yang menanti ku
Atau jelmaan titi kenangan
yang bernama pengalaman

Siapakah diantara kita
Dengan rela menjadi pendusta
Siapakah dulu membina harapan
Dan siapa yang memusnahkan impian
Tanpa sebab dan alasan
Kau mainkan perasaan
Bagai taufan tiba-tiba datang dan menghilang

Kau bayang-bayang
Masa nan silam
Ada ketika terbawa-bawa oleh resah
Mimpi yang tak sudah

Oleh resah
Mimpi yang tak sudah

Tuesday, March 17, 2009

Saturday, March 14, 2009

Bowling Tournament 2009











Salam semua...rasanya dah lama x update kan?..bz ckit la..rindu plak nak coret2 kat cni utk tatapan masa hadapan...On 20th February 2009, my company took in part bowling tounament among others companies..so, dis year i'm also involved..suka2 je..this event was held @ Berjaya Times Square KL @ Friday nite..we've got 15th place among 20..i think la..for me, it's fun although i almost2 la dpat 'Puteri Longkang'..huhuu...dgn mata 189 tuk 3 games je..xpe la..try lg next time ya..can cin cau.....

Saturday, February 21, 2009

Gadis Bertudung Putih

i paste dis song coz it's one of my hubby's peberet song..Happy listening guys..



Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

Friday, February 20, 2009

Dendam Dalam Diam

Dalam manisnya madu
Terselit juga pahit hempedu
Madu manis padamu
Pahitnya sungguh bagi diriku
Suka atau pun tidak
Aku terus memendam rasa
Ingin sekali aku pergi bawa diri
Tapi ke mana arah
Rasanya sudah tak kuasa lagi
Persoalan inilah yang silih berganti
Hidup bersama bayangan saja
Oh indah hanyalah khabar
Bukan yang sebenar
Dendam di dalam diam
Bagaikan api membakar sekam
Senyum dalam paksaan
Sekadar lindung kedukaan ku

Hari ni..terlayan lak lagu ni..huhuu..sekadar buat santapan telinga sebelum nak tggu lunch..mcm ni la kehidupan seharian kita..kadang2 ada masanya kita happy memanjang, adakalanya sedu sedih menusuk kalbu..mcm lagu ni la..DENDAM DLM DIAM...dlm kita x sedar....